• Home
  • /Blog
  • /Hollands talent onder de Hollandse lat
Hollands talent onder de Hollandse lat

Hollands talent onder de Hollandse lat

Romario, Ronaldo, Nilis, Machlas. Het zijn de namen van buitenlandse voetballers die ons land hebben verrijkt met mooi voetbal en prachtige doelpunten. Met momenten die we niet hadden willen missen. Óók ik niet. Ze maken het Nederlandse voetbal mooier, voegen iets toe. Als ik echter denk aan de buitenlandse keepers die de afgelopen seizoenen indruk hebben gemaakt onder een Nederlands lat, moet ik hard mijn best doen.

Heurelho Gomes was de eerste buitenlandse keeper die ooit écht indruk op me maakte. Als keeper en persoon. Daarna kwam er lange tijd niks, maar momenteel doen André Onana en Brad Jones het lekker bij onze Nederlandse topclubs. Maar tóch: buitenlandse keepers kunnen nóg zo heerlijk vliegen en boksen, iedere keer als ik een Nederlandse keeper op een Nederlandse bank zie verpieteren, denk ik: hadden zij niet op die plek kunnen vliegen en boksen? Hadden zij het zoveel slechter gedaan? Is de Nederlandse keepersschool zoveel slechter dan die in het buitenland?

M’n gebeden worden verhoord: het lijkt erop dat het Nederlandse voetbal het eindelijk begrepen heeft en dat plots een carroussel op gang is gekomen die Nederlandse keepers de kans geeft om in eigen land onder de lat op het hoogste niveau te spelen. Het transferlijstje tot nu toe:

– De van Cambuur overkomen Harm Zeilstra volgt de naar AA Gent vertrokken Belg Bram Castro op.
– Twentenaar Nick Marsman is de vervanger van de vertrekkende Robin Ruiter.
– Twentenaar Sonny Stevens is naar Go Ahead Eagles vertrokken.
– Oud-PSV-talent Nigel Bertrams verruilt de bank van Willem II voor een kans bij NAC.
– Ajax-bankzitter Diederik Boer pakt zijn kans als eerste keeper bij PEC Zwolle.
– Remco Pasveer pakt diezelfde kans bij Vitesse, mits Eloy Room vertrekt.
– Roda JC-topper van het afgelopen jaar, Benjamin van Leer, staat voor een uitdaging om André Onana onder de lat vandaan te keepen of zélfs te doen vergeten als Onana voor een groter avontuur kiest.
– Hidde Jurjus maakt de verstandige keuze om op zijn beurt van de PSV-bank af te komen om op huurbasis Van Leer te doen vergeten bij in Limburg.

En dan moet de échte zomer nog beginnen.

Eindelijk lijkt het erop dat onze Nederlandse keepers de kans krijgen om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Om te bewijzen dat trainers en bestuurders het fout hebben als ze weer een buitenlandse keeper ergens hebben opgepikt. Omdat óók onze keepers het Nederlandse topniveau aankunnen. Uiteindelijk zullen onze Nederlandse topkeepers niet meer denken: ik ga naar Hapoel Haifa in Israël, want daar speel ik veel, maar zullen ze lekker in Nederland blijven keepen. Om tot hun veertigste hun dagen en knieën te slijten onder een Nederlandse lat. Dat zou mooi zijn. Voor nu kijk ik hoopvol naar de toekomst van onze Nederlandse keepers.

One thought on “Hollands talent onder de Hollandse lat


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*