• Home
  • /Blog
  • /Review: Aviata Stretta Heritage Magnetik
Review: Aviata Stretta Heritage Magnetik

Review: Aviata Stretta Heritage Magnetik

Tijd om een nieuwe handschoen onder de loep te nemen! Wederom van Aviata. Sinds 2013 hebben we drie handschoenen van dit steeds groter wordende Amerikaanse merk onderworpen aan een review en stiekem zijn we een klein beetje fan geworden van Aviata. De reden daarvoor is simpel: sinds 2008 zoeken zij naar de beste looks, comfort en duurzaamheid voor een handschoen. In deze review is het de beurt aan een nieuwe handschoen uit de Aqua/Allweather-collectie: de Stretta Heritage Magnetik.

Wat direct opvalt…

De Stretta Heritage Magnetik is klassiek wit met groene accenten. Daar houden we van! Op de palm is het echter groen dat de klok slaat. Geen paniek; andere handschoenen van Aviata hebben al bewezen dat een gekleurd foam niet wil zeggen dat de kwaliteit minder is. Door ‘o2’ op de duim van de handschoen is meteen duidelijk voor welke weersomstandigheden deze handschoen bedoeld is: nat en koud weer. Ook te gebruiken op de fiets, dus;)

Op de rug heeft de handschoen een ritssluiting, bedoeld om de fingersafe te verwijderen. Voorheen werd deze ruimte gesloten met klitteband. Het elastische materiaal om de sluiting heen ging echter niet samen met klittenband. Benieuwd hoelang het ritsje het volhoudt. Maar dat zal geen probleem worden; hoe vaak moet je nou je fingersafe eruithalen? De handschoen is uitgevoerd met een dubbele elastische wrist strap, voor extra aansluiting.

De handschoen is niet voorzien van de hippe roll fingers, maar van de klassieke flat fingers. Steeds meer keepers op hoog niveau kiezen voor deze vorm en Aviata speelt hier op in. Op de bovenkant van de duim loopt het foam echter wel mooi door, zodat het gehele duimoppervlak benut wordt.

De eerste paar ballen…

De handschoen schiet aan als een warme handschoen. Heerlijk! Niet gek: deze versie is voorzien van een 4 millimeter dik foam op de palm en 4 millimeter dik latex op de rug. Daarnaast voelt de handschoen zéér soepel aan. Waar ik bij vorige versies de fingersafe meteen verwijderde, heb ik het nu voor het eerst sinds lange tijd laten zitten. Tijdens de warming-up hoefde ik geen enkele moeite te doen om mijn vingers te buigen en gaf de fingersafe me voldoende zekerheid. Omdat het foam doorloopt over de bovenkant van de duim, voelt de handschoen nog comfortabeler aan.

Is deze handschoen zijn geld waard?

De Aviata Stretta Heritage Magnetik wordt aangeprezen als een handschoen voor alle weersomstandigheden, maar vooral regenachtige dagen. De handschoenen worden niet glad, zuigen zich niet vol met water en blijven hun werk doen: ballen klemvast houden. Ze zijn hoogstens wat moeilijker schoon te maken. Maar dat krijg je met klassiek wit. Op de website van Aviata en op keeperz.nl is deze handschoen te koop voor €90,-. Een prijsje, maar al z’n geld waard. Deze handschoen biedt comfort en duurzaamheid met klassieke looks in een modern jasje.

Kopen?

Toe aan een tophandschoen? Ze zijn te koop via keeperz.nl (info@keeperz.nl of Facebook) en op de website van Aviata Sports.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*