• Home
  • /Blog
  • /Mijn eerste ervaringen met de keepershelm
Mijn eerste ervaringen met de keepershelm

Mijn eerste ervaringen met de keepershelm

Een paar maanden geleden beloofde ik hier dat ik een experiment zou aangaan: ik zou een paar maanden lang met een keepershelm keepen en daar vervolgens verslag van doen. Inmiddels heb ik de helm in een paar trainingen en één wedstrijd opgehad. Tijd voor een terugblik, tijd voor mijn eerste conclusies.

Petr Cech - pleitbezorger van de keepershelm

Petr Cech – pleitbezorger van de keepershelm

Conclusie 1: vooral medespelers en tegenstanders moeten aan de keepershelm wennen

‘Er zit iets op je hoofd!’ En: ‘Heb je een trap op je hoofd gehad of zo?’ Zomaar een paar reacties van medespelers en tegenstanders die mij opeens met een keepershelm zagen lopen. Besmuikt lachten ze om mijn nieuwe hoofddeksel. En ik snap dat wel: een keepershelm laat je er niet veel knapper of hipper uitzien. Dat is ook niet het doel van zo’n ding. Een keepershelm zet je op je hoofd te beschermen. Het beste antwoord: gewoon meelachen.

Conclusie 2: in de wedstrijd vergeet je dat je een keepershelm op hebt

De voornaamste reden om geen keepershelm op te doen is dat we bang zijn voor de reacties van anderen. Hoe reageren medespelers, tegenstanders en supporters? Het antwoord vind je hierboven: in het begin moeten ze er even aan wennen. Maar na 5 minuten is iedereen er wel klaar mee. Tijdens de wedstrijd had ik zelfs helemaal niet door dat ik een helm op had. Ik was te gefocust, gewoon met de wedstrijd bezig. Ik had gedacht dat ik enorm aan het dragen van de helm zou moeten wennen, maar dat viel dus reuze mee.

Conclusie 3: het is zaak een keepershelm in de goede maat te kopen

Ik heb een groot hoofd. En bij een groot hoofd hoort een grote helm. De helm die ik op had, was echter iets te klein en zat daardoor wat strak. Na een minuut of 80 kreeg ik er zelfs een beetje hoofdpijn van; na de wedstrijd zat er een grote rode striem op mijn voorhoofd. Zaak dus om een helm in de juiste maat te kopen: niet te groot maar zeker niet te klein. Gewoon een zaak van je hoofd opmeten en daar een juiste helm bij zoeken.

Belangrijkste conclusie: door een keepershelm ga je beter keepen

In mijn laatste wedstrijd zonder helm moest ik me drie keer voor de voeten van een instormende spits werpen. Drie keer had ik de bal, drie keer sprong de spits net op tijd omhoog. Maar wat zou er gebeurd zijn wanneer hij met zijn knie op mijn hoofd was beland? Als een keeper gaat nadenken, gaat hij slechter keepen. Een keepershelm zorgt ervoor dat je niet na hoeft te denken. Je voelt je minder kwetsbaar en kunt dus vol voor de bal gaan. Een keepershelm zorgt ervoor dat je je alleen maar op het keepen hoeft te concentreren. Ik ging zonder scrupules luchtduels aan, gooide mij zonder na te denken voor de voeten van inkomende spitsen.

De eerste wedstrijd na de winterstop – met keepershelm – wonnen we. Mijn keepershelm lijkt dus geluk te brengen. Eens kijken of dat de volgende wedstrijd (tegen de koploper) nog altijd het geval is…

Wil jij een keepershelm testen?

De website Keepershelm.nl geeft een keepershelm weg aan de keeper die vindt dat hij de helm het hardst nodig heeft. Laat het ons weten in de reacties en wie weet keep jij binnenkort ook met een keepershelm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*