• Home
  • /Blog
  • /Beste keeper van de 1e seizoenshelft: Robbin Ruiter (FC Utrecht)!
Beste keeper van de 1e seizoenshelft: Robbin Ruiter (FC Utrecht)!

Beste keeper van de 1e seizoenshelft: Robbin Ruiter (FC Utrecht)!

Laat ik het maar gelijk toegeven: ik had aan het begin van dit voetbalseizoen nog nooit van Robbin Ruiter gehoord. Ik had geen idee dat hij al vier seizoenen bij Volendam onder contract stond. Geen idee dat onder meer Newcastle United en Southampton FC hem aan het eind van het seizoen 2011 wilden hebben. En dus ook geen idee wie daar op 12 augustus 2012 tegen Feyenoord bij FC Utrecht onder de lat stond.

robbin69796000

Robbin Ruiter bedankt zijn publiek

Het was Robbin Ruiter, een 25 jarige, grote, betrouwbare keeper. Hij keepte direct een wereldpot en werd direct uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Zijn debuut bleek geen toevalstreffer. Ruiter bleef goed keepen. Hij straalt rust uit en lijkt een grote toekomst voor zich te hebben. Oke, hij werd in november nog in de luren gelegd door Melvin Platje, maar in wedstrijd daarna tegen Twente stond hij er gewoon weer.

In de 18 wedstrijden tot nu toe kreeg Ruiter slechts 19 doelpunten tegen, waarmee hij de op 3 na minst gepasseerde doelman van de eredivisie is. En hij sloot de eerste seizoenshelft goed af: in de laatste wedstrijd voor de winterstop – thuis tegen Ajax – werd Ruiter opnieuw man van de wedstrijd. Medespeler Tommy Oar bedankt zijn doelman na afloop hartelijk.

Aan de top komen is gemakkelijker dan er blijven, wordt vaak gezegd. Zaak dus voor Ruiter om zijn goede eerste seizoenshelft door te trekken en ook in 2013 te laten zien wat hij kan. Doet hij dat, dan voorspel ik hem een grote keeperstoekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*