• Home
  • /Blog
  • /Reactiesnelheid is te trainen!

Reactiesnelheid is te trainen!

Dat reactiesnelheid voor een keeper belangrijk is, weten we. Sommige keepers hebben er talent voor. In de Nederlandse competitie bewijst Kenneth Vermeer  wekelijks dat ‘ie beschikt over een uitstekende reactie. In de Spaanse competitie staat Iker Casillas bovenaan wat betreft reflexen. Hoe hij alleen al een prop papier vangt, is fenomenaal. Naast het feit dat een katachtige reflex handig is om te bezitten, ziet het er schitterend uit: een spits die al juichend wil weglopen, een keeper die in een split second de bal alsnog uit de hoek tikt.

José sambade carreira, keeperstrainer van het Spaanse Deportivo La Coruna, toont met onderstaand filmpje aan dat de reactiesnelheid op genoeg manieren te trainen is. Man, wat krijg ik zin in een keeperstraining bij het zien van dit filmpje. Dit is de reden dat ik keeper ben.

One thought on “Reactiesnelheid is te trainen!

  1. Ouwe Stijve Bertus

    Wat een creativiteit en wat een inspirerend filmje……ik wil weer 16 zijn……helaas ben ik bijna 50…..,,,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*