Het experiment: keepen met een keepershelm

Het experiment: keepen met een keepershelm

Tijd voor de keepershelm?

Nog nooit had ik een blessure aan mijn gezicht gehad. Geen gebroken neus, geen gescheurde wenkbrauw, geen hersenschudding. Tot twee weken geleden. Tien minuten voor tijd kregen we een corner tegen. Ik kwam niet naar de bal toe maar liet de bal op me afkomen. De spits van de tegenstander zag zijn kans schoon. Hij ging het duel met me aan. Hij miste de bal, maar raakte mijn hoofd. Ik stortte ter aarde. Een paar minuten later werd ik gewisseld…

Waar ik bang was voor een gebroken neus, bleek ik gelukkig ‘slechts’ een kleine hersenschudding te hebben. Mijn oog zag er de dag erop echter niet minder imposant uit.

Tijd voor een keepershelm?

Al een tijdje liep ik met de gedachte om het goede voorbeeld van onder andere Petr Čech en Nico Pellatz te volgen. Zij dragen een keepershelm en beschermen daarmee hun hoofd. Een hoofd dat ik elke dag nodig heb en waar ik nog wel even mee moet doen. Waarom ik dan nog altijd geen keepershelm droeg? Omdat het dragen van de keepershelm me oncomfortabel leek. En – belangrijker… – dat zag er toch niet uit? Ik zag mezelf al lopen…

Nico Pellatz (keeper van Sparta)

Berouw komt na de zonde. Na de botsing van twee weken geleden ga ik nu dan ook het experiment aan: ik ga met een keepershelm keepen. Ik kwam in contact met de mensen achter keepershelm.nl die graag het experiment met me aangaan en me een keepershelm ter beschikking stellen.

Het keepershelmexperiment

Ik zet al mijn vooroordelen overboord en ga het gewoon proberen. Eerst alleen op de training, maar daarna ook in een paar wedstrijden. Na een paar maanden ga ik evalueren. Hoe staat het met mijn vooroordelen? Is een keepershelm wel zo oncomfortabel? Voel ik me veiliger met een helm op? En hoe staat het met mijn uitstraling? Hoe reageren mijn medespelers, de tegenstanders en de supporters? Ik doe er op onderdelat.nl verslag van.

In de tussentijd ben ik wel benieuwd hoe jullie collega-keepers tegenover de keepershelm staan. Heb jij ook wel eens over een keepershelm nagedacht? Of zie jij het nut er niet van? Ik ben benieuwd.

2 thoughts on “Het experiment: keepen met een keepershelm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*