• Home
 • /Blog
 • /Talentvolle hockeykeeper wordt voetbalkeeper
Talentvolle hockeykeeper wordt voetbalkeeper

Talentvolle hockeykeeper wordt voetbalkeeper

Job ten Barge vond voetbal al tijden een stuk leuker dan hockey. En dus besloot de 17-jarige talenvolle keeper van HC Den Bosch A1 gewoon de overstap te maken van de hockeygoal naar de voetbalgoal. Waar hij dan gaat spelen? Daar mag hij van zijn nieuwe (betaald voetbal)club nog niets over zeggen. Maar een interessante en stoere overstap is het sowieso.

Bekijk onderstaand filmpje om een idee van zijn hockey- en voetbalkeeperskwaliteiten te krijgen:

Oké: de reflexen zal hij bij het hockey voldoende getraind hebben. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het lijkt alsof hij sommige ballen die ik zou proberen klem te pakken direct besluit weg te tikken (of zegt dat meer over mij dan over hem?) En hoe zit het met het inschatten van diepe ballen? De hoge ballen van de zijkanten? De instormende aanvallers die het fysieke duel met hem aan zullen gaan? Met andere woorden: is Job met zijn 17 jaar niet gewoon te laat om nog profkeeper te worden (waar hij stiekem wel een beetje op lijkt te rekenen)? Ben benieuwd hoe jullie hierover denken.

Job ten Barge onder de hockeylat (bron: hockey.nl)

Meer weten over het verhaal van Job? Bekijk dan ook de reportage die Omroep Brabant over Job maakte.

24 thoughts on “Talentvolle hockeykeeper wordt voetbalkeeper

 1. Het is allemaal rommelig en ongepolijst. Technisch klopt er weinig, maar hij heeft ontegenzeggelijk wel talent. In dat geval is het een kwestie van ontzettend veel trainingskilometers maken. Daar heeft hij een enorme achterstand op keepers met evenveel talent, maar die al veel langer in de RJO zitten. Ik verwacht dan ook niet dat hij het gaat redden.

  • Joris van Meel

   Enige is natuurlijk dat we niet weten hoe lang hij ook al voetbalkeeper is. Hij is gescout en dat kan alleen maar als je ook af en toe op een voetbalveld te bewonderen bent, toch?

 2. Jezus wat zijn jullie negatief… Hij is 17 en is oorspronkelijk hpckeykeeper. Als je dan nu al zo kan keepen, kun je het zeker maken!

  • Joris van Meel

   Ik niet, hoor. Alleen kritisch. Keepen is meer dan alleen maar lekker zweven en balletjes uit de bovenhoek tikken (wat Job overigens bijzonder goed kan).

 3. Rommelig? Ik vind het wel meevallen er zitten een aantal erg goede reddingen, hij zou wel uitgebreid gescout zijn door voetbalclubs. Anders zou hij nooit zo’n stap zetten. En technisch ziet het er goed uit, ben benieuwd. Hij zou het zomaar eens kunnen gaan redden, een aantal weken/maanden trainen op wat specifieke dingen en hij kan uitgroeien tot een topkeeper!

 4. Het is een showkeeper, maar zijn stijl bevalt mij wel! Ik heb nog wat andere filmpjes van hem bekeken, en zijn stijl lijkt erg op die van Manuel Neuer en Tim Krul.

  Overigens ben ik het met Yannick44 eens, als deze jongen goede training krijgt kan het een top-keeper worden! Ik vind het hem nu ook al heel aardig doen!

 5. Zo’n filmpje maken kan iedere keeper. Spreek fijn met de schutter af waar de ballen komen…en van de tien die je opneemt zal er vast wel 1 mooi lukken. Keepen is niet alleen mooi duiken.

 6. Joris van Meel

  Laten we afspreken binnenkort eens met zijn allen een wedstrijd van hem te gaan bekijken. Kunnen we daarna de discussie wat inhoudelijker voeren. 😉

 7. Voetbal is meer dan showduik alleen, dus op basis van deze video wordt ’t lastig bepalen of hij het gaat redden ja of nee. Positionering, meevoetballen, inschatten van hoge/lange ballen, daar krijgt hij veel meer mee te maken. Ik vind alleen dat hij wel moeite heeft een bal te klemmen.. Atletisch is hij sowieso, en ook een topsportersmentaliteit zal hij hebben, anders keep je ook bij hockey niet zo hoog.

 8. Een keeper met veel potentie, Atletisch en fysiek ziet het er mooi uit. Hij moet natuurlijk nog wat dingen onder de knie krijgen, maar dat is ook niet zo gek. Als je pas twee tot drie weken gestopt bent met hockey.

 9. Hmm, misschien wel voetbaltalent in de dop. Maar heeft nooit in Nederlands jeugdteam gekeept bij hockey. Mooi verhaal, maar klopt niet. Klopt het scouten door Jupiler club dan wel??

  • Ik heb toevallig vorige week de persoon in kwestie zien keepen bij Vitesse (zij hadden hem gescout bij Woezik, zo zei een omstander), het is een groot keeperstalent. Hij beheerst al heel wat dingen en heeft een uitmuntende reflex. Als de ruwe kantjes eraf worden gewerkt, kan het zeker wat worden. Ondertussen ben ik ook even gaan zoeken, maar hij heeft wel degelijk in het Nederlands hockeyjeugdteam gezeten, alleen nooit als eerste doelman.

 10. Leuk filmpje, heb zijn andere video’s ook bekeken. Kan inderdaad wel wat worden, wat eerdere reacties ook aangaven. aan de reflexen en zijn atletische vermogen zal het niet liggen. Hij voetbalt pas een aantal weken, kan dus nog genoeg leren. Gewoon wat specifieke dingen verbeteren, en dan kan dit een hele goede keeper worden.

 11. Ondanks dat hij pas een paar weken voetbalt, keept hij goed! Zou hem graag in mijn team als keeper hebben, want de doelman van ons is niet zo goed…..!!

 12. Ik heb de persoon in kwestie eens bekeken afgelopen week bij een training bij NEC, geweldige reflex en explosiviteit! Op de lijn niet te passeren en erg atletisch, pakt bijna elk schot uit de tweede lijn! Voetballend is hij redelijk, kan nog wel wat beter maar laten we niet vergeten dat hij pas een paar weken op een echt goed niveau voetbalt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*